Händelserika dagar

 
Igår var jag & Axel på sista tillfället med Nosework 1! Nu är kursen över och vi har fått ännu ett diplom till samlingen :) Axel tycker Nosework är sjukt kul, så det vi behöver göra nu är att träna lite mer och göra doftprov för att få komma ut och tävla. Nu blir det dock lite semster från själva kursandet. Efter två kurser på raken känns förtjänar vi lite paus och fortsatt träning på hemmaplan! Igår fick sig Axel dessutom en klippning på förmiddagen, så han var nog redan ganska trött när vi åkte in till stan för andra gången på samma dag... Men han hade dock energi över för att köra lite Nosework i nästan 1.5 timme!
Tror nog han var lite stolt med sitt diplom ;)
I sin vanliga "grodställning" i väntan på att vi skulle bli upphämtade av mamma och pappa efter NW kursen.
 
På förmiddagen idag var vi nere på stan lite. Bara en kort liten tur, mamma och pappa gjorde några ärenden och jag och Axel gick ett varv på stan. Han behöver verkligen det, eftersom han tycker det är lite läskigt med stan. Axel sköter sig helt utmärkt på stan - även om han till och från vill dra iväg i lite smått panik. Men vi tar det lugnt, han får ta in alla intryck och bara vara - det funkar bäst så för honom. Emellanåt tittade han upp på mig, vilket är ett stort framsteg.
När det blev lite väl mycket på stan så satt han gärna och spanade lite skeptiskt mellan mina ben.

På eftermiddagen var vi och hälsade på hos en bekant. Där var Axel också med och fick en massa träning med barn! Av någon anledning har han blivit rädd för barn, så det här var perfekt tillfälle att träna med lugna, hundvana barn. Lite skeptisk var han till att börja med, men det släppte ganska snabbt och han älskade att få vara i centrum, vilket gjorde att han gärna delade ut massvis med pussar! Barnen njöt lika mycket som Axel. Efter allt det här kan man säga att Axel är slutkörd - nu ligger han utslagen på min säng och tar igen sig!
 
De närmaste dagarna får vi se lite vad som händer - blir kanske någon runda ner på stan eller andra äventyr. I övrigt laddar vi för fullt för två dagar på Tvååkers utställningar nästa fredag & lördag, 7-8 juli!
 
/ Melanie