Agilityträning och lite annat

En bild tagen för några dagar sedan. Axel har faktiskt fått upp ögonen för hur himla kul snön kan vara nu!
 
I lördags var vi och tränade agility i Halmstad Hundarena igen! Det gick nog ungefär som sist. Axel var busig och är lite svårtränad emellanåt eftersom han lätt går upp i stress, men vi tränar på utefter den nivån han är på och emellanåt går det faktiskt jättebra! Han är ung ännu, så det är ju det att ta hänsyn till också.
 
Digby får i princip bara köra på så mycket han vill och orkar, vilket han gladeligen gör som den energiska Tollare han är. De två lördagarna vi tränat nu så har han varit riktigt på och bara kört på i full fart. Han är riktigt taggad, så pass taggad att jag inte ens behöver ha leksak eller godis i handen längre - leksaken ligger istället i bakfickan på min träningsväst och så slänger jag iväg den när han springer i mål. Digby är också så pass taggad att han inte ens behöver leksaken som motivation när vi körde slalom, vilket han alltid behövt innan. Det är riktigt kul att se att viljan och framför allt energin och orken finns kvar, trots att han 7.5 år och börjar få lite fler krämpor nu.
 
Nu har vi lite "paus" från agilityn i två veckor, på grund av lite andra aktiviteter. Men innan vi ska träna agility igen ska jag och Axel på börja en kurs i lyndad på Ekets Hundarena! Kommer bli otroligt spännande och kul att testa på lite andra grejer, som jag egentligen inte kan särskilt mycket om. Det kommer bli lärorikt för både mig och Axel!
 
I övrigt så rullar livet på som vanligt, i princip. Det ligger en hel del snö på marken just nu och lite halt är det. Hundarna tycker snön är jättekul, särskilt Digby som piggnar till lite extra när marken är täckt av vitt! Han blir lite som en valp på nytt då. Och Axel har upptäckt att snön faktiskt är annat än bara blött också, han började tycka den var ganska rolig när han insåg att man kan gräva och skutta runt i den.