Agilityträning!

 
Nu ska vi äntligen försöka komma igång med agilityträningen igen! Idag var vi och körde en hel timme i Halmstad Hundarena, jag, Digby, Axel och mamma & pappa som publik. Digby är ju redan väl drillad i agility sedan ung ålder, så för honom var det liksom bara att gå på den banan som var där och köra så länge han ville. Han älskar agility och drar gärna iväg på hinder han inte ens blivit visad till, men han är också väldigt duktig på att följa mig och har lätt för att läsa mitt kroppsspråk. Synd att han är så tokig i andra hundar samt inte är så glad i främmande människor och jag därför inte vågar ha honom lös hur som helst, för han är verkligen en perfekt tävlingshund i övrigt!
 
För Axels del gällde korta kombinationer, 3-4 hinder ungefär, och jag försökte ha fokus på att ha honom lugn - vilket inte är det lättaste när man är en väldigt glad och energisk ung Pumikille... Vi testade lite gungbräda också, det hinder vi inte kommit så långt på än, och det krävs mer träning där. Han verkade dock inte särskilt rädd när Digby gick över den och jag inte hann med att ta emot (för att inte skrämma Axel), så det kanske inte är så mycket träning kvar där.
 
Axel fick ett rejält Pumifnatt i början och flertal gånger under träningen, men jag försöker hela tiden ha tålamod med honom - han är så ung än, snart 2 år, så jag försöker vara förstående med det också. Han är jätteduktig när han väl är så pass lugn och samlad att han kan köra ett eller två hinder på rad, men det krävs mer träning. På slutet kunde vi faktiskt köra 6 hinder i rad utan att det blev några fnatt på lille Pumin - så vi är nog på rätt väg! En sak är säker: han älskar tunnlar och han älskar hopphinder, det är de hinder vi tränat mest och de hinder han drar på mest självmant.
 
Nästa lördag kör vi ett entimmespass igen!
 
Nu kommer de nog sova så här gott resten av dagen!