Digbys CT-resultat

I tisdags, 5:e juni, var Digby inne på Slöinge Djursjukhus för att göra en CT-scanning. Sedan tidigare vet vi att han har artros i ryggen och att det sitter i ländryggen, men inte exakt hur det sitter. Idag kom resultatet och det blev ett 17 minuter långt samtal med veterinären, som pratade om en massa olika saker och jag ställde såklart en del frågor också.
 
Digby har nu fått konstaterat att han dels har diskbråck i L7S1, precis mellan sista ländryggskotan (L7) och första korsryggskotan (S1) och också att artrosen sitter i det området. Han har benpålagringar som trycker mot nerver där och det är troligtvis därför han även har visat smärta ner i sina bakben. För tillfället är han dock helt okej i ryggen, efter kuren smärtstillande han fick för ett tag sedan har han inte visat några direkt sympton. Såklart är han stel, men han är ju också äldre så det är inget konstigt med det.
 
Hursomhelst sa veterinären en hel del. Han pratade om operation, men efter att ha pratat lite fram och tillbaka sa han till slut att det inte är aktuellt just nu. Dessutom tror han att Digby mest har ont av pålagringarna som trycker på nerver och dem trodde han inte skulle gå att göra något åt. Vi pratade också om rehab, mest för att jag nämnde det, och det är nog det som är nästa steg för Digby. 
 
Så länge Digby är okej i ryggen och funkar i vardagen kommer det inte vara några problem för honom att leva med det här. Han har smärtstillande han kan få vid behov och vi kommer såsmåningom troligtvis börja med rehab också. Det blir tyvärr ingen mer agilityträning för hans del, men han är precis lika glad om han får jaga en boll, apportera lite eller träna sök, eller bara vara med oss! Så länge han klarar av vardagen, som promenader osv, är det okej och just nu är han som sagt bra.