Rehab igen!

En bild tagen för flera år sedan när Digby simmade på Halmstad Hundsim, efter vi tagit vårt simkörkort!
 
Igår var det dags för rehab för Digby på Halmstad Hundsim igen! Han var mycket mer avslappnad den här gången, även om jag för säkerhetsskull satte på honom munkorg när Anna skulle känna på honom. Det är alltid mest för hans egen skull han får munkorg (både förra gången på rehab och hos veterinären), eftersom jag märkt att han slappnar av lite lättare då. Igår var han väldigt mer avslappnad när hans bakben blev igenomkända, han stod upp bättre och verkade i allmänhet mer okej med allting omkring sig. När han väl fick lägga sig på den stora kubdynan för att få laserbehandling så visste han precis vad det var som gällde. Det var det här han fullkomligt älskade förra gången och såklart var det inte annorlunda den här gången heller! Förutom att han nu slappnade av i princip direkt och nästan slumrade bredvid mig, det var den stora skillnanden nu. Han tyckte det var riktigt, riktigt mysigt!
 
Efter det så var det dags för det som Digby tycker är allra roligast - nämligen att simma i bassäng! Vi tog simkörkort på Halmstad Hundsim för en hel del år sedan och då älskade han att simma, men sedan fick vi av olika orsaker sluta och sen dess har han inte simmat bassäng. Men han kommer ihåg det, även om duscha tassarna före sim inte är det roligaste. Han gick dock villigt och ivrigt upp på rampen till bassängen och efter lite tvekan ner i bassängen. Sist vi simmade var det en platta som man hissade upp och ner, men nu var det en trappa i bassängen och det gjorde honom något tveksam, eftersom det nog kändes aningen högt även för en stor hund som honom.
 
Väl i bassängen är han verkligen i sitt element, i sitt esse! Han är ju apporterande vattenhund, så det är verkligen i vattnet han hör hemma. På stranden är det en sak, han gillar det också, men bassängsim är verkligen det han älskar. Han var riktigt duktig och fick höra att han var en stjärna och även att han har bra kondis, bättre än vad jag kunnat tro faktiskt. Han simmade tre pass på ett par minuter var med ca 30 sekunders vila emellan varje. Hela tiden hade han en leksak vi fick låna i sin mun och det är helt klart då han simmar som bäst!
 
Efter igår har vi också lagt i vikter i Digbys benviktmanschetter, 20 gram i varje. Han fick testa det idag och lite obekvämt kanske det var, men när man väl börjar gå så funkar det jättebra :)