Molly

Namn: Molly
...men även kallad: Molly Mus, Moj-Moj, Mormor Molly.
Ras: Blandras - Pudel & Cairnterrier, med en gnutta Västgötaspets.
Född: 15 september 2002.
Flyttade in: 31 oktober 2002.
Fick somna in: 12 maj 2016.
 
En glad tant i sina bästa år! Molly tycker om att busa och kela, men uppskattar också att lära sig nya tricks eller träna gamla. Det bästa hon vet är nog att få springa lös i skogen och fastna i intressanta dofter. Trots att Molly är 13 år och äldst i flocken, verkar hon ändå vara den piggaste av de fyrbenta i huset. Något hon tycker är otroligt roligt är pipleksaker - ju pipigare, desto roligare!

Molly är helt blind och har varit det sedan 2007, då hon fick det sista ögat bortopererat. Att hon blev blind var följden av sjukdom, närmare bestämt Glaukom (också kallat grön starr). När trycket i ögonen blev för stort var operation det enda alternativet. Men trots att Molly är helt blind så klarar hon sig hur bra som helst! Hon springer i trappor och spelar fotboll med sig själv om somrarna. Ibland undrar man om hon har ett tredje öga, för hon är så modig och letar sig fram överallt i huset.

Under julen 2012 upptäckte vi att Molly hade kristaller i urinen, när hon kissade på sig inne. Vid ultraljud hos veterinären upptäcktes en ganska stor urinsten, som fick opereras bort. Hon fick också ett foder som ska motverka att hon får fler kristaller eller urinstenar och sedan dess har hon inte haft mer problem med det.

Under julen 2015 insåg vi att Molly sedan en längre period tillbaka fått förändrat beteende. Hennes normala försiktighet blev mindre, hon började springa in i saker mer, var ofta i vägen och började bli allmänt orolig. Hon ville vara nära oss hela tiden och tyckte inte om att bli utstängd eller inte kunna komma in överallt, något som hon aldrig haft problem med innan. I början av januari 2016 konstaterades det att Molly är dement. Hon äter Zylkéne för att göra henne lugnare och så att hon får sova om natten, något som hittills gett gott resultat.

Efter en tids demens, som gjorde att Molly inte var sig själv längre och det knappt gick att lugna ner henne (inte ens mamma kunde lugna ner henne - då är det illa) så fick vi ta det jobbiga beslutet att låta Molly somna in den 12 maj 2016. Hon mådde inte bra den sista tiden, det syntes på henne, så även om det var ett jobbigt beslut så var det inte rättvist att låta henne vara kvar för vår egen skull. Hon är saknad, men finns alltid i våra hjärtan <3
 
 
Alla inlägg om Molly kan du hitta om du klickar här.
 
 
BILDGALLERI








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: