Veterinärbesök, shopping, avklarad utbildning med mera...

Nu har jag försummat bloggen lite igen, tyvärr. Men ska försöka uppdatera med vad som hänt den senaste veckan :)

I onsdags var vi hos veterinären med Zorro, för allergiutredning. Två små rör med blod tog dem och skickade iväg för screening. Vi kommer få reda på i vilken "grupp" han är allergisk, men inte exakt mot vad han är allergisk. Sedan fick vi recept på allergitabletter att hämta ut, så nu äter han en tablett Cetirizin varje dag. Än märks inte någon större skillnad på hans klåda, men det kanske kommer märkas snart. Annars blir det nog att gå vidare med utredning och så. Provsvaret från blodprovet vi tog förra veckan kommer troligtvis denna veckan, då veterinären ska ringa.

I måndags förmiddag blev det lite shopping tillsammans med min Räv! Pappa skjutade oss till Hööks, där jag köpte en rosa sele till Kajsa. Sedan gick jag och Digby till Grizzly (eller, ja det heter ju Arken Zoo numera men jag vägrar ändra mig - kommer alltid säga Grizzly ändå), där jag provade ett Hurtta halsband och en Hurtta sele på honom. Båda två passade väldigt bra och nu har han äntligen ett halsband & en sele som faktiskt matchar! Hittade även en kaninleksak i form av en aktiveringsboll till lilla Staffan. Man kan fylla bollen med till exempel mat eller godis, så att han har att roa sig med en stund ;) Denna har dock inte varit så populär än, utan den ligger mest på samma ställe i buren. Men om han upptäcker att det kommer mat ur den, kanske den kan bli mer populär. Dock inte lätt att få honom att förstå att det kommer mat ur den om man puttar på den. Men det kommer nog, såsmåningom!
Din lilla shop-a-holic där ;)

På måndag eftermiddagen var vi hos veterinären igen men med Zita, eftersom hon börjat få ont i ryggen igen. Hon har L7S1-syndromet och ibland får hon ont i ryggen, blir stel och vill bli buren uppför trapporna i huset. Nu är det lite mer än ett år sedan hon hade ont sist, så det har ändå gått bra i ett år utan smärtstillande. Men eftersom hennes smärta inte gick över med vila nu, så blev det ett veterinärbesök i måndags. Vetten kände igenom henne och skrev ut smärtstillande till henne igen. Det ska hon äta i 10 dagar från i måndags, plus att hon har sitt vanliga kosttillskott av Grönläppad mussla också. Zita bör gå ner lite till i vikt också, så lite minskning av maten blev det också.

I tisdags, alltså igår, tog jag och Digby en liten runda med cykeln. 3.71 kilometer slutade den på, lite lagom sådär. Han är duktig med cykeln, har respekt för den och så. Blev en del galopp, men mest trav för honom. Direkt efter jag kommit in med Digby, så tog jag Zita på en mysig 2 kilometers promenad. Det verkade vara lagom för hennes rygg. Det var mysigt att komma ut med en hund som är i princip okomplicerad jämfört med Digby, som är ganska galen vid hundmöten och så. Zita bryr sig inte så mycket, hon kan morra men det varar bara i max tio sekunder. Hon tyckte det var väldigt mysigt och fick gå lös en del, eftersom hon är väldigt lydig och håller sig i närheten hela tiden. Speciellt om godis erbjuds också... ;)

Mysiga Zita igår <3

Igår hände också något annat roligt. Det senaste året, sen i mitten på maj förra året, har jag hållit på med en hunddagisutbildning på distans. Jag gjorde mycket på den i somras och det jag inte hann med innan skolan började igen gjorde jag på jullovet. Det som jag inte hann klart då, har jag fått göra lite när jag haft tid. Förra veckan skickade jag in det sista blocket i utbildningen och fick ett slutprov, som jag gjorde klart i helgen och skickade provet i måndags kväll. Igår fick jag ett mejl tillbaka där det stod "Grattis!" och att jag klarat utbildningen. Så jäkla skönt! Intyg och sånt kommer jag få i brevlådan innan helgen. Så himla kul! Nu går jag spänt och väntar på att hitta ett brev från dem i brevlådan ;)

Idag, onsdag, tog jag och Digby en längre runda med cykeln. 6.9 kilometer stannade det på, minsann! Blev en del drag och så, men det var mest av stress som han drog idag - tyvärr. För när han väl drar så är han duktig, men oftast drar han på hunddofter och det är inte det jag vill ha hos honom eftersom han redan är tokig i hundar... Vi träffade en del hundar, så mycket stress var det hos Digby idag. Det enda positiva är väl att han fick sig en rejäl springrunda. Blev övervägande trav eftersom han skulle orka springa längre än igår, men några kortare galoppsträckor fick vi till också. Och spontan galopp av honom också, för att han själv ville - väldigt kul och mycket uppmuntrande från mig blev det också :)
I Frennarpsskogen, dit vi tog oss idag.
På spaning vid E6:an ;) Han är så cool med bilar, han bryr sig inte. Inte ens om lastbilar som dånar förbi, både på E6:an och på den andra vägen precis bredvid oss. Han lyssnar och tittar, men är annars ganska oberörd när det gäller trafik. Det är skönt att det finns saker som han faktiskt inte bryr sig om också ;)
 
Dagens runda - 6.9 kilometer!

Nu är det dags för dagens Zita-promenad! :)

/ Melanie








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: