Zita

Namn: Zita
...men även kallad: Pita, Korta benen, Kortis.
Ras: Blandras - Pudel, Cairnterrier, Lhasa Apso & Bichon Havanais.
Född: 21 juni 2004.
Flyttade in: Var inflyttad redan från födseln.

Zita är en go, levnadsglad och pigg liten tjej. Hon föddes hos oss 21 juni 2004 och har stannat här sedan dess. Zita är Mollys dotter och helsyster till Zorro. Zita har haft en kull med valpar, som föddes 2005. Ur den kullen kom Kajsa.

Zita älskar att lära sig nya saker och är mycket läraktig och rolig att träna med. Hon kan en del tricks, men på grund av ryggproblem (L7S1-syndrom) får hon inte göra så mycket. Zita är väldigt "på" när det kommer till att träna, vilket gör att hon lätt vrider till ryggen eller gör fel rörelser och därefter får ont. Men vi försöker göra saker hon kan göra och ibland blir det några enkla tricks.

Zitas ryggproblem började efter en olycklig händelse, då Molly (som är blind) råkade hamna på hennes rygg sommaren 2013. Då blev det akut till veterinären, där hon blev undersökt grundligt och sedan fick smärtstillande att äta i en period. Hennes rygg har sedan varit bra till och från i perioder. Någon gång har hon gjort fel rörelse, eller skuttat till och vridit till ryggen lite och då har det blivit veterinärbesök samt smärtstillande igen. Hon har också blivit röntgad en gång och det var då man konstaterade L7S1-syndromet hos henne. Idag mår Zita bra och är en pigg och glad tjej. Sedan hon fick börja äta Svenska Djurapotekets Grönläppad Mussla under hösten 2015 känns det som att hennes rygg har varit bra och att hon mår bra av det också.


 
Alla inlägg om Zita kan du hitta om du klickar här.
 
 
 
BILDGALLERI








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: