Solig dag och veterinärbesök

Zita och Digby kan det där med att lapa varenda liten solstråle på balkongen. Ja, och så har dem ju stenkoll på vad som händer utanför huset också ;)
 
Idag var det väldigt varmt hela dagen! Men skönt att sommaren äntligen bestämt sig för att komma och stanna. Hundarna tycker det är skönt med värme, men kanske inte för varmt - lite som vi människor kanske :P
 
På eftermiddagen var Digby och Staffan hos veterinären. Digbys klåda kring ögonen var dock såklart borta när han äntligen fick komma dit... Men vi fick i alla fall instruerat hur man ger allergispurtorna och så fick han sin första allergispruta - nästa ska han få på onsdag och den ska vi förmodligen ge själva hemma. Sedan ska ha få 1-2 i veckan ett tag. Vi har ett schema att följa, så helt lost är vi inte :) Han verkar ha tålt vaccinet, vilket är bra. Digby ska också få Bravecto, mot fästingar, förmodligen i slutet av veckan.
Digbys vikt idag: 20,5kg (ungefär) - det är minues ungefär 2 kilo på två månader. Helt okej, eftersom han behövde gå ner lite. Så nu kan jag inte kalla honom "tjockis", för han är faktiskt på den vikt jag vill ha honom nu ;)
Varmt i bilen i väntan på pappa, som handlade några grejer i affären på väg hem. Tungan på sne :P
Glad kille, som fått sin första allergispurta och äntligen var av med veterinärbesöket :)
 
Staffan var förvånansvärt snäll hos veterinären! Jag tänkte att eftersom han inte är så social med främlingar, så kommer det nog inte gå så bra veterinären. Det kommer bli som med Digby, fast värre. Men oj, så fel man kan ha! Vetten fick klappa honom, känna på honom och göra allt som dem inte får göra på Digby. Sen fick Staffan hoppa runt lite på sin handduk på golvet, så veterinären fick se hur han rörde sig. Hjärta och lungor lät bra. Han var inte för smal, men inte heller tjock. Vetten kunde inte förstå varför han har ljud för sig. Men om det fortsätter, så ska vi givetvis komma tillbaka. Får hålla koll på honom, helt enkelt! Staffan gick därifrån med diagnosen frisk, vilket kändes bra. Han var så trevlig mot veterinären, det förvånar mig. Och att han satt lugnt i buren hela tiden, förutom att han levde lite rövare med sin handduk - men han stampade inte en enda gång! Skönt att veta, om man nu skulle behöva åka dit akut med honom.
Staffans vikt idag: 1.13kg. Det är ett tag sedan jag vägde honom, men jag har för mig att han vägde ungefär likadant då. Han har dock fått lite mer fett på benen, känns det som. Troligtvis för att han äter bättre pellets numera :)

Nu: dags att sova :)
 
// Melanie








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: